pühapäev, 13. aprill 2014

Gingin pildid

Wayne-i pooleli olev maja. Plaanis on 5 toaline hoone. Sisse kolida plaanib ta sinna aga üksi, sest tütred on juba suured ja naisest lahku mindud.

Wayne loodab aasta lõpuks uude majja sisse kolida

Guilderton - koht, kus jõgi kohtub ookeaniga. Kahjuks pole vee värvide erinevust näha.

Moore river


Zucchinide korjamine - traktor sõidab ise edasi, meie kahekesi käime taga ning korjame zucchinisid.

Ben eelmainitut demonstreerimas.
 Esimesed kolm päeva käisin tööl oma tennistega. Päris rõve oli päev otsa märgade jalanõudega ringi tõmmelda. Mainisin siis oma probleemi Lyndale ja voilaa, päeva lõpuks olid mul jalad uhiuued metallninaga töösaapad. Ja ma ei pidanud nende eest ise maksmagi (vähemalt seni pole raha küsitud). Väärt olid teised lausa 130 dollarit, mis tekitaks minu tagasihoidlikkusse eelarvesse korraliku augu.

Zucchini põld. Kõrval on salatipeenrad ja kurgipeenrad.
 Praegu on erinevate aedviljadega kaetud umbes 2 hektarit maad. Mis tähendab minu jaoks seda, et tööd jagub.
Market City - Rekkad ootasid kauba laadmist. Tahaks ükskord mõne sellise elukaga sõita ka, väga vinged ja võimsad näevad välja.

Salatitaimede istutamine - istud traktori taga kahekesi (traktor sõidab jälle ise), mingi vidin teeb maasse augu ja sina muudkui topid salatitaimi maasse. Töö hakkab seljale, aga samas on palju kiirem ja lihtsam kui ilma masinata istutamine.

Ben ja Noel

Market City - ladu, kuhu läheb meie kaup.

Pakkisime zucchinisid
Zucchinide (suvikõrvitsa) protsess näeb välja järgmine:
Kõigepealt lähed hommikul esimese asjana neid korjama. Vili peab olema teatud suuruses, kui õigesti mäletan, siis vähemalt 13cm pikk. Kahtluse puhul on meil kaasas mõõteriist.Järgmiseks paned selle päeva saagi külmruumi ning alustad tööpindade ettevalmistamist, mis võtab olenevalt olukorrast umbes pool tundi. Kastid tuleb kokku panna, töölaud puhtaks pesta ja desinfitseerida, kaalud ja pakkeseaded valmis panna ning endale põll ette ja käed hoolikalt pesta ja desinfitseerida. Seejärel saad külmruumist zucchinid välja tuua (mõnikord on ette puhastatud, vahel pead aga vilju puhastama hakkama, mis tähendab automaatselt tööaja pikenemist) ja neid kaaluma hakata. Kuna Woolworth-i kaup peab olema kõrgekvaliteediline ning igal alusel peab olema vähemalt 505 grammi, siis võtab kogu protsess päris pikalt aega. Ühe aluse jaoks läheb meil Ben-iga umbes 3 tundi - euroalusel on 48 kasti ning igas kastis on 6 alust pakitud zucchinisid. Tavaliselt peame tegema 2 euroalust päevas ning seda umbes 3-4 korda nädalas.
Zucchinid, mis Woolworths-ile ei kõlba, paneme kastidesse, mis lähevad müügiks väiksematesse poodidesse. Nendes kastides on olenevalt zucchinide suurusest, kas 30 või 21 vilja. 21 siis kui tegemist on eriti suurte elukatega ja need lähevad tavaliselt kokkadele.
Pakkimise lõppedes läheb laadung tagasi külmruumi ja seejärel koristame ja paneme asjad kokku.
Pooleli olev zucchini alus Woolworthsi.

Zucchinid peavad olema puhtad ja ilma vigastusteda. Need on valmis kaalutud ja ootavad kiletamist ja sildistamist.

Mina tavaliselt kaalun ning Ben kiletab ja sildistab ning teeb vahel mulle kontrollkaalumist, sest see on ette nähtud.

Põlle ja juuksevõrguga usin kaaluja.
Minu uus elamine. Koha nimi on Neergabby ning asub Ginginist umbes 20km ning Perthist pooleteise tunni kaugusel.

Elutuba/lounge. Olemas on suur telekas ning DVD mängija, välised kõvakettad ning korralik audio süsteem. Vasakul on papagoi Pretty boy.

Kööginurk.

Maja kõrval on olenevalt hooajale ühes küljes kartulipeenrad või arbuusikasvatus.


Teisel küljel on sidruni-, apelsini-, mandariiniistandus. See hooaeg hakkab umbes kuu aja pärast, siis saan kõhu tsitruselistest täis süüa.

Elutuba teisest küljest.

Minu tuba. Pole ilmselgelt viitsinud veel oma suurt kotti lahti arutada.. Pole väga mõtet ka, sest siin ei ole erilist kostüümivalikut vaja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar