kolmapäev, 29. juuni 2016

Kokkuvõte

Tsau!

Olen nüüd enam-vähem täpselt 3 nädalat Whitsunday regioonis vabatahtlikuna olnud, seega on aeg väike kokkuvõte teha.

Sisestasin Google Mapsi ka seni läbitud marsruudi, et läbitud vahemaadest veidi selgem pilt saada. Kokku olen läbinud kuskil 8500km ja külastanud 3 osariiki - WA, NT ja Queensland. Läbitud on ka 4 kliimatsooni - troopiline, subtroopiline, kõrb ja rohumaa. Hetkel on Austraalias talv, mis tähendab, et mõnes piirkonnas võib temperatuur langeda alla nulli, ülal on aga aastaringselt 30 kraadi ning muutub ainult õhuniiskuse protsent. Praegu olen Whitsunday regioonis, kus veel päris soe - päeval üle 20 kraadi sooja. Järgmistel päevadel aga suundun lõuna poole ja ilm läheb kõvasti jahedamaks. Televiisoris just paar päüeva tagasi näitas, kuidas austraallased lund taga ajasid. Eks näha ole, kuidas läheb.
Talve tõttu jääb ka Tasmaania külastamata ning otsustasin ka Suure Korallrahu vahele jätta.

Üldiselt on väga vaikselt ja rahulikult aeg möödunud. Külastasin Airlie Beach-i, Mackay linna ja Dingo beach-i. Ülejäänud aja oleme lihtsalt oma võõrustaja juures veetnud kaarte ja malet mängides, filme vaadates, basseinis olles või niisama internetis surfates. Üsna ühekülgne ja seepärast ongi isu edasi liikuda. Päris korralik puhkus on olnud. Tööd teeme ainult 3 tundi päevas, mis tähendab, et alustame kell 7.30 ja lõpetame 10.30 või varem.

Võõrustajateks on Mike ja Tanya, vanuseks umbes 60. Mike on algupäraselt Inglismaalt ja Tanya ukrainast. Väga palju nende kohta ei tea, sest hoiavad väga enda ette ja meil on vaba voli teha, mida tahame. Suurelt see pärast, et Mike vist murdis kunagi tööõnnetusena selgroo ja veedab suurema osa päevast voodis telekat vaadates ja Tanya töötab hommikust õhtuni Airlie Beachil asuvates spaades. Ehk siis Mike teeb päevas 3 tundi tööd ja vedeleb ülejäänud päeva niisama ja Tanya teeb vähemalt 10 tunniseid päevi ja arvake nüüd, kes rohkem kurdab?
Igatahes.. tulin siia sest siin olid kaks sõpra varasemast ajast - Kyle ja Alicia. Noorpaar, kes kihlus pärast 6 kuud koosolemist ja otsustasid suhte proovile panna koos reisides.  Kutt on britt ja tüdruk USA-st. Neile lisaks oli ka üks nooruke belgia tüdruk, kes mul üsna kiiresti närvi mustaks ajas oma kogenematuse ja putukakartusega ning blondiini mõistusega. Mike pani meid veel koos töötama ka iga päev, väga raske oli viisakaks jääda lõpus.

Maja ise asub väikse mäe otsas, mis teeb töö tegemise päris sportlikuks ettevõtmiseks. Jalalihased on korraliku trenni saanud ja võhma on ka rohkem, sest tihti oli 30 kraadi sooja ja õhuniiskus 100% läheduses, mis tegi hingamise keerulisemaks kui vajalik.

Käisime korra Mackay linnas kambaga, kuna mul on ju auto ja vaba aega omajagu. Mike andis 50 dollarit kütuse raha ka. Käisime shoppamas ja jalutuskäigul botaanikaaia laadses paigas. Ei midagi erilist aga vähemalt sai kodust välja.
Järgmiseks pakkus Mike välja, et viib meid Dingo beach-i. Okei, äge. Ja siis ta ütles, et peame kahe autoga minema. Ehk siis ma pean enda oma võtma. Küsisin siis, et miks nii, meid ju täpselt 5. Ta ütles, et liiga raske tema auto jaoks. Saate aru jah? Ma ei olnud kohe üldse õnnelik selle üle, aga vähemalt oli rand ise äge ja pärast andis see võimaluse kauemaks jääda, et teised saaks baaris kerged õlled juua ja Mike läks ees koju. Aga jah, väga imelik on ta ikka vahepeal.
Palju saab väikese käsisaega tööd tehtud. Eriti lõbus on kui tegemist on "kõva" puuga. Aga vähemalt sisustab aega. Üks mõistlikumaid töid siin. Vahel on saanud ka rehaga, millel pole "hambaid" riisuda ja muud lõbusat.

Ämblikke ja nende sugulasi on palju. Iga päev kõnnin vähemalt 20st ämblikuvõrgust läbi nii, et võrk on näos. Nüüd hoiame oksa näo ees enne kui puude vahelt läbi läheme.

Banaanid kasvavad aias, aga kalkunid hävitavad need tavaliselt enne kui ise jaole saab.

Sissesõidutee.



Airlie beach. Kui päike paistab siis näeb ikka kordades parem välja.









Vaade maja katusele.



Okei. Loodetavasti saate aru mu segasest kirjatööst.

Tsau.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar